Hlavní navigace

Ředitel Novy: To, co dnes probíhá, se nedá nazvat informační kampaní

4. 2. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
4. 2. 2009

Generální ředitel televize Nova včera jako host Impulsů Václava Moravce řekl, že to, co v současné době národní koordinátor Zdeněk Duspiva nazývá informační kampaní, se takto vůbec označovat nedá. Osobně si myslím, že to, co dnes probíhá, tak se vůbec nedá nazvat jakoukoli informační kampaní, a že informační kampaň musí začít a ne, že musí posílit, reagoval na nedávná slova Duspivy Dvořák. Ten zároveň připomněl, jak bude kampaň vypadat na jeho obrazovce. V tuhle chvíli na televizi Nova běží informační spoty, které minimálně upozorní lidi, že se mají na přechod připravit, konstatoval Dvořák.

K TÉMATU: Zdeněk Duspiva: Digikampaň už běží, začala loni na podzim

Václava Moravce pochopitelně také zajímalo, kolik chce Nova do propagace digitálního vysílání vložit. Vše podle šéfa nejsledovanější české televize záleží na tom, jak bude proces probíhat. Digitalizační spoty se objevují na obrazovce Novy pouze v Praze, v ostatních částech republiky běží tzv. self-promotion, neboli sebepropagace. Když se Dvořák zamyslel nad částkou, kterou by náklady stály při televizní kampani na Nově pro celé Česko, odhadl částku v řádu desítek milionů. Šéf komerční jedničky naznačil, že jako jednu z podmínek pro bezproblémový přechod vidí intenzivní informační kampaň, která však podle něj neprobíhá.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: České MTV by mohlo být spuštěno klidně až příští rok

Podle Petra Dvořáka může mít na problémy s přechodem na digitální vysílání vliv také současná ekonomická krize. A to na řadě míst digitalizace, ať už je to u provozovatelů televizního vysílání, kteří dnes mají mnohem slabší pozici, než by měli v době konjunktury. Je to i u operátorů, kteří musí vybudovat digitální sítě a kteří dnes jsou v pozici, že musí hodně investovat a je otázka, jestli si to v této krizi mohou dovolit, řekl Dvořák. Ředitel Novy nezapomněl zmínit ani ekonomickou situaci obyvatel. Dle jeho slov v době, kdy peněz není dostatek, není pořizování set-top-boxů, úprava STA apod. zrovna jednoduchou záležitostí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).