Hlavní navigace

Ředitel Novy zapojil svůj sportovní kanál k terestrickým televizím

7. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 4. 2009

O tom, že televize Nova není spokojena s kampaní, která má obyvatele Prahy seznámit s přechodem z analogového na digitální vysílání, nemusíme našim čtenářům dlouze vykládat. Ředitel tohoto komerčního kanálu Petr Dvořák především státu vyčítá špatnou informační kampaň, která podle něj zatím ani neprobíhá a hodnověrné měření potvrzující možnost příjmu digitálního signálu na celém území Prahy.

K TÉMATU: Šéf Novy: Digitální kampaň neprobíhá, televize by rády pomohly

V aktuálním vydání odborného týdeníku Marketing&Media se Dvořák do popisování problému pustil s takovým odhodláním, že mezi terestrické kanály Novy zahrnul i sportovní stanici, bývalou Galaxii sport. Posuďte sami – Pevně věříme, že proces digitalizace bude úspěšně probíhat tak, jak byl plánován, v termínech definovaných v TPP a za zákonných pravidel, která se nebudou v průběhu procesu měnit v neprospěch stávajících provozovatelů komerčního analogového vysílání. Pokud vše bude splněno, spokojeni budou všichni, píše Dvořák.

BRAND24

K TÉMATU: České televize by uvítaly vyjmutí slovenských kanálů z kabelovek

Na konci pak uvádí, že toto by se mělo týkat především diváka, který i nadále bude moci sledovat své seriály na Nově, oblíbené filmy na kanálu Nova Cinema nebo sportovní přenosy na Nova Sportu, a to ve významně lepší kvalitě než dnes. Jelikož se Dvořák ve svém textu, který sám napsal pro odborný týdeník, zmiňuje pouze o terestrické digitální televizi (DVB-T), je divné, že zde tedy zmiňuje kanál Nova Sport, který je určen výhradně pro kabel, IPTV nebo satelit. Poznámka o lepší kvalitě je pak v případě tohoto programu také trošku mimo, protože v několika platformách vysílá již v HDTV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).