Hlavní navigace

Region se na Cukrák nevrátí, Wave nahradí Praha

19. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
19. 8. 2008

Naděje pro mnohé posluchače, kteří se těšili na obnovené vysílání ČRo Region z Cukráku na frekvenci 100.7 MHz, dnes zhasla. Český rozhlas prostřednictvím tiskové zprávy oznámil, že po digitální stanici Rádio Wave bude z tohoto vysílače šířit svůj program jiný okruh veřejnoprávního rozhlasu, a to ČRo 2 – Praha. K tomuto kroku dojde v pondělí 1. září od 5 hodin 5 minut, kdy začíná blok Dobré jitro.

Tato změna je přínosem nejen v pokrytí hlavního města a středních Čech, ale znamená také zásadní rozdíl v kvalitě poslechu pro stávající posluchače, kteří přeladí z 91,2 na 100,7 MHz na vysílači Cukrák. Důležitá je také pro nové posluchače z Prahy a okolí, kteří si tak mohou naladit Český rozhlas 2 – Praha nově na frekvenci 100,7MHz, řekl při této příležitosti ředitel stanice Jiří Vejvoda.

KL24

Generální ředitel ČRo Václav Kasík musí k vypnutí Wavu přistoupit poté, co mu Rada ČRo na konci května udělila výtku za neřešení situace okolo této stanice. Radní ale i někteří poslanci považují Radio Wave za digitální a nikoliv analogovou stanici. Frekvence 100.7 MHz sloužila do 13. června 2006 původně ČRo Region, kterému se po tomto kroku výrazně zhoršilo pokrytí, přesto, že má řadu lokálních dokrývačů. Proto je i neobnovení vysílání pátého okruhu ČRo na Cukráku velkým překvapením.

ČTĚTE TAKÉ:
Dana Jaklová: Nejsem proti Rádiu Wave, ale v analogu nemá co dělat
Rádia Wave bude škoda
Vypnuté Rádio Wave by mohlo mít týdenní pořad na Radiožurnálu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).