Hlavní navigace

Regionální síť 5 ve Svitavách odstartovala, rozšířit by se mohla i do Litomyšle

8. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V multiplexu je prozatím vysílán regionální kanál CMS TV, nabídka by se však v budoucnu měla rozšířit o další minimálně dvě stanice, se kterými jeho provozovatel vyjednává.

O uplynulém víkendu, konkrétně v sobotu 6. dubna, odstartovala v České republice další digitální lokální síť (DVB-T). Na svém facebookovém profilu na to upozornila regionální televize CMS TV. Vysíláme v DVB-T! Ano přátelé, včera, 6.4.2013 v 16:40 hod. jsme zahájili vysílání na kanále 35 z nového vysílače ve Svitavách. Vysíláme 24 hodin denně, obsah se bude postupně proměňovat tak, jak stihneme zpracovávat nové pořady a reportáže, uvedl v neděli na Facebooku lokální program.

UX DAy - tip 2

K TÉMATU: Svitavská regionální televize CMS TV zahájí letos vysílání v DVB-T

Vysílač, který signál šíří na 35. kanálu výkonem 10 Wattů, se nachází na jednom z komínů umístěném nedaleko Svitavského rybníka. Součástí multiplexu, jak už bylo řečeno, je zatím pouze regionální televize CMS TV, ale v budoucnu by mělo dojít k rozšíření programové nabídky. Jednáme se dvěma zájemci o jejím šíření, jedna pozice je tedy ještě volná. Distribuci bychom chtěli rozšířit i do Litomyšle, uvedl pro DigiZone.cz ředitel programu CMS TV Petr Horák. Povolení pro DVB-T vysílání získala televize od vysílací rady loni.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).