Hlavní navigace

Regionální síť 7 s HD programy ČT získala kanál pro Ostravu, odstartuje tam do měsíce

13. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Multiplex, který šíří HD kanály České televize a od 15. května se zde objeví i Retro Music TV, by se rád dostal i do dalších oblastí. Záleží však na tom, zdali se podaří najít volné kanály.

Důležitou oblast, v níž doposud není signál Regionální sítě 7, může nyní dokrýt její provozovatel, společnost Progress Digital. Operátor získal v uplynulých dnech kmitočtový příděl pro Ostravsko od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Progress Digital může umístit nový vysílač do lokality Lanová a šířit tu signál na 38. kanálu výkonem 10 kW. Tento kmitočet se původně v této oblasti používal pro digitální vysílání z Polska. Kanál byl určený jako dočasný pro jeden z digitálních multiplexů šířených z lokality Wisla – Góra Skrzyczne.

cif 24 - early cena - média

K TÉMATU: Radim Pařízek chce HD vysílání ČT dostat do dalších oblastí, včetně Ostravska

Radim Pařízek, jednatel společnosti Progress Digital, serveru DigiZone.cz řekl, že ho překvapilo, s jakou rychlostí byl provozovateli Regionální sítě 7 volný kmitočet udělen. Nebyli jsme na to připraveni, takže technologie musíme teprve objednat. Pokud vše půjde rychle, vysílač bychom rádi zprovoznili do jednoho měsíce, uvedl Pařízek. Co se týká dokrývání dalších „bílých míst“ na mapě České republiky, bude záležet na tom, zdali se v dané oblasti podaří najít volně kanály. Obávám se, že to je v současné době problém, dodal Pařízek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).