Hlavní navigace

Regionální síť 8 startuje dnes z Cukráku, nabídne i Regionálníte­levizi CZ

30. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Regionálnítelevize CZ bude sedmým programem v tomto multiplexu telekomunikačního operátora. V síti jsou šířeny například Óčko Expres, Mňam TV a Sport 5.

O den dříve, než bylo původně plánováno, spustí České Radiokomunikace vysílání Regionální sítě 8 ze středočeského vysílače Praha-Cukrák. Tato lokalita bude fungovat od 14.00 ve stejné jednofrekvenční síti jako Praha – Mahlerovy sady, tedy na 51. kanálu. Součástí multiplexu bude nově i Regionálnítelevize CZ, která komplexně pokrývá dění v jednotlivých krajích České republiky. Součástí sítě tak bude nově sedm programů a pro vysílání ve standardním rozlišení zde zbývá už jediná programová pozice. Pokrytí se zvýší na přibližně 57 % populace.

BRAND24

K TÉMATU: Regionální síť 8 zařadí od 1. října Regionálnítelevizi CZ a spustí vysílání z Cukráku

Je to pro nás významný krok, díky kterému získáme potenciálně více než 3 miliony nových diváků a posunuje nás na pozici lídra v oblasti regionálního televizního vysílání. V souvislosti s tím jednáme s ATO o zařazení do peoplemetrového měření tak, abychom od počátku r. 2016 disponovali denními daty. Je to jasný signál pro naše stávající i potenciální reklamní partnery, že spolupráce s námi má smysl, uvedla pro DigiZone.cz ředitelka Regionálnítelevize CZ Eva Stejskalová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).