Hlavní navigace

Registr vozidel sice funguje, úředníci se ale stále potýkají s občasnými výpadky a chybnými údaji

25. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dnes ráno problematický Centrální registr vozidel na přepážkách naběhl, ale brzy opět začal kolabovat. V České televizi to potvrdil náměstek ministra dopravy Ivo Toman. Systém podle něj začal padat po půl deváté v Praze, potíže pak potvrdila Ostrava i Brno.  Registr začal sice mezi desátou a jedenáctou dopoledne znovu fungovat, neznamená to však, že je jeho chod bezproblémový. Například v Ostravě se úředníci stále potýkají s občasnými výpadky a hlavně musí opravovat velké množství chybných…

Dnes ráno problematický Centrální registr vozidel na přepážkách naběhl, ale brzy opět začal kolabovat. V České televizi to potvrdil náměstek ministra dopravy Ivo Toman. Systém podle něj začal padat po půl deváté v Praze, potíže pak potvrdila Ostrava i Brno. 

Registr začal sice mezi desátou a jedenáctou dopoledne znovu fungovat, neznamená to však, že je jeho chod bezproblémový. Například v Ostravě se úředníci stále potýkají s občasnými výpadky a hlavně musí opravovat velké množství chybných údajů.

BRAND24

V současné době, kdy došlo ke sladění provozu centrálního registru, jednak s schengenským informačním systémem a se systémem pátrání po vozidlech ministerstva vnitra, dochází k občasným výpadkům v systému. Nebylo například opakovaně možno z důvodu konzistence dat některá vozidla dohledat. V případě zadávání nových vozidel není možno plynule pokračovat dále z toho titulu, že základní technické parametry vozidel musíme detailně kontrolovat. Padesát procent z nich musíme opravovat v základních datech, jako jsou rozměry a další parametry motorových vozidel, uvedl pro polední zprávy České televize Dalibor Mozdřeň, vedoucí dopravně správních činností ostravského magistrátu.

Zdroj: ČT

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).