Hlavní navigace

Reorganizace přinese do ČT Centrum vzdělávacích pořadů

10. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 12. 2007

Česká televize (ČT) se rozhodla odštěpit od stávajícího Centra publicistiky a dokumentaristiky a vzdělávání (CPDV) jeho poslední třetinu. Od 1. ledna 2008 vznikne na Kavčích horách proto samostatné Centrum vzdělávacích pořadů (CVP). Jeho šéfdramaturgyní bude nynější vedoucí útvaru dlouhodobé programové strategie a vývoje Alena Müllerová a šéfproducentem Daniel Růžička, stávající vedoucí výroby CPDV. ČT o tom informovala v tiskové zprávě.

BRAND24

Podpora vzdělávání všech věkových i zájmových skupin obyvatelstva patří v souladu se zásadami naplňování veřejné služby v oblasti televizního vysílání (Kodexem ČT) mezi priority ČT, která ve svém programu vytváří populárně vzdělávacím pořadům pevné místo, zdůvodnil osamostatnění CVP mluvčí ČT Ladislav Šticha.

Mluvčí ČT nabídl i krátkou rozvahu nad dnešní společností: Rozvoj všech oborů lidské činnosti probíhá ve stále se zvyšujícím tempu. Úměrně s ním také roste potřeba a nutnost vzdělávání. Tento pozitivní společenský vývoj ČT reflektuje a zřizuje nové programové a výrobní Centrum vzdělávání, aby divákům nabídla širší spektrum pořadů tohoto typu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).