Hlavní navigace

RexTV nabídne sledování televize na mobilech a tabletech bez vázanosti k pay TV

26. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Cenovou politiku zatím provozovatel služby, společnost Smart Fun, tají. Aplikace mají být k dispozici jak pro operační systém Android tak i iOS.

V horizontu dvou týdnů by měla začít fungovat v České republice nová služba RexTV, která nabídne možnost sledování televizního vysílání na mobilních zařízeních (telefonech a tabletech) bez toho, aniž by byl zájemce nucen zároveň být klientem některého z kabelových, IPTV nebo satelitních operátorů. V případě, že by některý z providerů o tento projekt projevil zájem, provozovatel služby, kterým je společnost Smart Fun, se této možnosti taktéž nebude vyhýbat. Firma počítá, že tento produkt nabídne i prostřednictvím set-top-boxů nebo aplikací ve stolních počítačích, případně noteboocích.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Česká UPC vstupuje do mobilních zařízení, testuje aplikaci Horizon Go pro Android

Programy bude teoreticky možné streamovat jak ve standardním, tak i vysokém rozlišení, firma dá ale prozatím přednost pouze první možnosti, a to právě kvůli mobilním zařízením. Datový tok ve standardní kvalitě však bude pro tyto velikosti displejů dostatečný. K dispozici by mělo být v první fázi okolo třiceti stanic, které budou kvůli přehlednosti a snazšímu nalezení děleny do tematických kategorií. Každý kanál bude mít k dispozici elektronického programového průvodce (EPG), který je součástí běžných set-top-boxů, a služba má disponovat i třicetihodinovým archivem (včetně timeshiftu).

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: České video-on-demand služby: zábava na celý měsíc za cenu lístku do kina

Webové stránky služby už v tuto chvíli fungují a jsou dostupné na adrese: http://www.rextv.eu/. K dispozici je taktéž aplikace pro operační systém Android (viz Google Play), majitelé iPhonů a tabletů iPad se dočkají v dohledné době. Cenové podmínky služba zatím společnost Smart Fun nezveřejnila, produkt by ale podle zástupců firmy měl oslovit jak domácími, tak i zahraniční stanicemi. RexTV využívá systém Verimatrix, takže obsah vysílatelů, s kterými budou podepisovány individuální smlouvy, bude zabezpečen DRM ochranou. Do budoucna chce Smart Fun nabízet v rámci aplikaci také vlastní videopůjčovnu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).