Hlavní navigace

Richard Medek dnes bude jednat o úpravách programu Radia Wave

13. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
13. 11. 2008

Schůzku nad programem Radia Wave s šéfredaktorkou této stanice Juditou Hrubešovou naplánoval na dnešek programový ředitel Českého rozhlasu Richard Medek. Společně by měli projít všechny pravidelné pořady vysílané na radiu Wave a hudební dramaturgii. Na úterní veřejné debatě o Radiu Wave v pražském Divadle Archa to řekla sama Hrubešová s tím, že to bude za dvouletou existenci Radia Wave teprve druhá schůzka s Richardem Medkem na toto téma.

ebf - partner 1

S panem Medkem jsem měla za celou dobu pouze dvě schůzky. Jednu k programu a jednu k rozpočtu, teď se sejdeme potřetí, uvedla Hrubešová. Richard Medek na říjnovém zasedání Rady Českého rozhlasu prohlásil, že posluchači Radia Wave jsou menšinovou skupinou, která není budoucností tohoto národa. Později se za svůj výrok omluvil, ale výzvy k rezignaci odmítl.

Medek také na zmíněném zasedání Rady ČRo prosazoval, aby se Radio Wave přeformátovalo na mainstreamovou stanici, případně aby rozhlas vytvořil zcela novou většinou stanici pro mladé „na zelené louce“. Tento týden ale vzal svá slova zpět a v rozhovoru pro server Týden.cz řekl, že v tuto chvíli by formát Radia Wave neměnil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).