Hlavní navigace

RIO Media výrazně zdražila kabelovou TV, ale také modernizují

24. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
24. 3. 2009

Akciová společnost F.C.A., člen skupiny RIO Media, a.s., přichystala pro své abonenty v nedávné době, výrazné zdražení své nabídky, a to až o 190 %. V rozhovoru pro dnešní Benešovský deník se generální ředitel firmy Petr Opletal vyjádřil k tomu, co bylo důvodem ke změně cenové politiky. Podle něj byly ceny nastaveny pod udržitelnou úroveň, což neumožňovalo modernizovat sítě a vedlo to také k prodeji celé společnosti bývalým majitelem.

Nový majitel, společnost RIO Media, plánuje urychlenou modernizaci všech sítí a rozšíření a zlepšení zákaznické péče a řízení sítí, konstatoval Opletal. Jelikož firma platí většinu investic v eurech nebo dolarech a za poslední rok nebyl vývoj měn zrovna příznivý, musí se RIO Media uchýlit k nepopulárnímu kroku, kterým je právě zdražení nabídky. Cena nejnižší nabídky je stále výrazně nižší, než cena srovnatelné služby u konkurence, dodal ředitel společnosti.

MMF24

RIO Media zaznamenala také úbytek klientů, ale ten prý není nijak významný. Firma se ho tedy nebojí. Z úbytku zákazníků strach nemáme, naopak věříme ve výrazný růst počtu dalších zákazníků. Většinu našich sítí se již letos chystáme modernizovat na technologii s optickým vláknem do domácnosti, upřesnil Opletal. Zákazníci se této technologie dočkají na Benešovsku a Vlašimsku ve třetím čtvrtletí letošního roku, její zavádění už probíhá v Klatovech a Olomouci.

K TÉMATU: Petr Opletal: Kabelovka F.C.A. se časem přejmenuje na RIO

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).