Hlavní navigace

Rockaway jde do bankovnictví. Připravuje vlastní účet pro mladé

30. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na novém nástroji Rockaway spolupracuje mimo jiné s MasterCard, ČSOB a ISIC, má být alternativou bankovního účtu.

Napřed Chytrý Honza, připravovaný crowdfundingový Fundlift a teď nový, zatím oficiálně bezejmenný projekt. Jakub Havrlant cítí příležitosti v práci s penězi a stále se k ní vrací. Teď přichází sázka na mladé. 

Bezkontaktní platební karta propojená s mobilní aplikací. Interní projekt se v útrobách skupiny Rockaway vyvíjí už rok a vede ho Milan Beutl„Zkoumali jsme, jak manipulují mladí lidé s penězi, kde jsou největší mezery stávajících řešení a jak můžeme tyto mezery pomocí technologií odstranit,“ tvrdí Beutl v tiskové zprávě. 

MMF24

Nakonec zkusili, bez dalších zveřejněných detailů, propojit platební kartu s mobilní aplikací. „Další detaily zatím nemůžeme prozrazovat s ohledem na vysoce konkurenční prostředí,“ tvrdí Beutl s tím, že spuštění je naplánováno na nejbližší měsíce. Každopádně jde podle šéfa E-Commerce Holdingu Jana Jírovce vedle Koloniálu o největší projekt skupiny pro letošní roku. 

Do interního projektu skupiny jsou zapojeny kromě ČSOB i ISIC a MasterCard. „Od společného projektu si tak slibujeme otevření nového segmentu trhu,“ komentuje novinku ředitel MasterCard Miroslav Lukeš

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).