Hlavní navigace

Rohlík má nového investora. Vstupují do něj logistici z Hopi

16. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Online supermarket získává po únoru, kdy se jeho největším akcionářem stal Bizthusiasm Tomáše Čupra, další investice.

Desítky milionů korun na rozvoj. Alespoň to tvrdí tisková zpráva. Propojení s logistickou firmou je pro Rohlík.cz posílením především proti konkurenci v podobě Koloniálu, Tesca nebo Košík.cz.

„Příchod přátel z Hopi je dobrou zprávou, zejména díky jejich retailovému know-how, které jde napříč segmenty rychloobrátkového zboží,“ komentuje novinku spoluzakladatel Rohlíku Tomáš Čupr.

"Chceme být u toho už nyní, kdy se rozhoduje, jaký podíl na trhu který hráč získá, protože v budoucnost tohoto segmentu hodně věříme,” dodává šéf Hopi Petr Novák

UX DAy - tip 2

Rohlíku se na konci května povedlo poprvé překonat hranici tisícovky objednávek denně a podle Čupra se měsíční obrat pohybuje v řádu desítek milionů korun. A po Praze by na řadu mělo brzy přijít i Brno.

Získané prostředky využije Čupr na další rozvoj logistiky, která je pro celou nově vznikající scénu klíčová. E-commerce Holding, který stojí za konkurenčním online supermarketem Koloniál, má třeba pro své e-shopy připraveno už 24 tisíc metrů čtverečních skladů. Velkosklad v Rudné u Prahy byl navíc od začátku budován přímo pro specifika online prodeje potravin. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).