Hlavní navigace

Roste průtok dat přes NIX.CZ pomaleji než dříve?

17. 10. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

V pondělích večerních hodinách poprvé v historii přesáhl datový tok, který proudí skrze propojovací infrastrukturu místního propojovacího uzlu NIX.CZ hodnotu 30 Gbit/s. Mety 15 Gbit/s bylo dosaženo před 14 měsíci. Pokud by to mělo znamenat, že rychlost růstu českého Internetu zpomaluje (v minulosti stoupal datový tok dvojnásobně za rok), je podle mého skromného názoru míč na straně poskytovatelů obsahu. Uživatelské připojky jsou ready, kde jsou ty nabídky videa v PAL rozlišení (tedy kromě Óčka)…

V pondělích večerních hodinách poprvé v historii přesáhl datový tok, který proudí skrze propojovací infrastrukturu místního propojovacího uzlu NIX.CZ hodnotu 30 Gbit/s. Mety 15 Gbit/s bylo dosaženo před 14 měsíci. Pokud by to mělo znamenat, že rychlost růstu českého Internetu zpomaluje (v minulosti stoupal datový tok dvojnásobně za rok), je podle mého skromného názoru míč na straně poskytovatelů obsahu. Uživatelské připojky jsou ready, kde jsou ty nabídky videa v PAL rozlišení (tedy kromě Óčka)? ptá se ve svém blogu Michal Krsek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).