Hlavní navigace

Rozbitý iPhone 5 půjde opravit snáze než 4S, 4 i 3GS

21. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Spoluzakladatel iFixit Luke Soules neváhal zaletět do Austrálie, aby si v Melbourne počkal přes noc před obchodem a získal iPhone 5 co nejdříve — a pak jej rozebral do posledního oddělitelného dílku. Zjistil, že iPhone 5 je celkově snáze opravitelný než předchozích několik generací iPhonu: To úplně první, co jde s přístroje dolů, je čelní panel s displejem, a odpojit ho není těžké. Tím se odkryje přístup k baterii, již lze také vyjmout poměrně snadno.

Spoluzakladatel iFixit Luke Soules neváhal zaletět do Austrálie, aby si v Melbourne počkal přes noc před obchodem a získal iPhone 5 co nejdříve — a pak jej rozebral do posledního oddělitelného dílku.

Zjistil, že iPhone 5 je celkově snáze opravitelný než předchozích několik generací iPhonu: To úplně první, co jde s přístroje dolů, je čelní panel s displejem, a odpojit ho není těžké. Tím se odkryje přístup k baterii, již lze také vyjmout poměrně snadno.


Autor: © 2012 iFixit

Čelní panel je však s displejem a potřebnou elektronikou spojen v jeden díl, a to patrně prodraží cenu náhrady.

Do iPhonu je stále nutno dostat se odšroubováním šroubů s hlavičkami „pětilaločnými“, naštěstí alespoň stejnými jako na modelech 4S a 4.


Autor: © 2012 iFixit

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).