Hlavní navigace

Rozhovor s vrahem Aničky a jiné exkluzivity Televizních novin

20. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
Dopředu se omlouvám Radko Kubičkovi a jiným mediálním analytikům, kteří se domnívají, že nesnáším televizi Nova a proto proti ní píšu (třeba aktualitu o vývoji dat z peoplemetrů, která konstatuje, že se Nova stala největším propadlíkem týdne, když je přece stále nejsledovanější českou televizí, viďte, Radko?). Schválně jsem se díval, jak si tři hlavní české televize poradily s nálezem těla zavražděné Aničky Janatkové. Z Novy mi bylo zle.

Nejde ani tak o to, že šéfové zpravodajství Novy vyslali reportéra za údajným vrahem Aničky do jedné z mosteckých hospod, kde se ho snažili zpovídat, než ho odvedla místní kriminálka. Jde spíš o editoriální politiku TV Nova. Co vyslovit při čtení titulků webu tn.cz „ZABIL ANIČKU? EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR S PODEZŘELÝM OTOU T.“, „ANIČKA ZAVRAŽDĚNA A ZNÁSILNĚNA! Otakar Tomek obviněn“ nebo „DĚSIVÉ PODROBNOSTI: Pro Aničku vrah dopředu vykopal hrob!“? Snad jen přání, že je nečetli nebozí Aniččini rodiče.

Nova ve čtvrtek, slovy moderátorů Televizních novin „logicky“, nezískala vyjádření rodičů Aničky Janatkové k nálezu jejich mrtvé dcery, a tak alespoň zpovídali tatínka malého Honzíka, kterého podobným způsobem sprovodil ze světa vrah před několika lety. Úžasný zpravodajský kauch! I když ho možná předčil živý vstup od Aniččina hrobečku v pražské Troji. Ve čtvrtek jsem na svém profilu na Facebooku napsal, že v Nově pracují hovada, protože takovým způsobem se v civilizované zemi neinformuje o tragickém úmrtí dítěte.

BRAND24

Kde je nějaká pieta? Kde je ohled k pozůstalým? Kde je nějaká elementární snaha o citlivé nakládání s informacemi, které mohou někoho ranit? Dokážou si vůbec autoři těchto reportáží a článků představit, že by takto někdo informoval o vraždě jejich vlastního dítěte? Každopádně skvělý rating a gratulace do CET 21.

tn.cz - Anička Janatková

Tohle si Nova rozhodně za rámeček nedá

Informovala Nova o nálezu těla Aničky Janatkové citlivě?

  • O tom přeci zpravodajství komerční televize není.
    5 %
  • V rámci svých možností ano.
    1 %
  • Nebylo to za hranicí.
    5 %
  • Mohla se krotit.
    7 %
  • Absolutně ne, její zpravodajství bylo nemorální.
    81 %

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).