Hlavní navigace

RRTV, 8. zasedání: několik vlastnických změn a dvě licence pro rozhlas

22. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Změny se týkají především společností RadioZET a Českých Radiokomunikací, licence stanic Country Radio a Kiss.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém 8. zasedání projednala 60 bodů programu, vyhodnotila 40 stížností, vydala pět upozornění na porušení zákona a rozhodla o zahájení jednoho správního řízení. Také uložila pokutu Československé filmové společnosti, a to ve výši 20 000 Kč za porušení ustanovení § 50 odst. 2 zákona č. 231/2001 Sb., podle něhož čas vyhrazený reklamě a teleshoppingovým šotům v televizním vysílání provozovatelů nesmí přesáhnout v průběhu jedné vysílací hodiny 12 minut.

Ve vysílání programu CS Film dne 9. září 2015 se v úseku od 21:00 do 22:00 hodin objevilo 753 sekund reklamy a teleshoppingu a tudíž byla o 33 sekund překročena přípustná délka.

K TÉMATU: RRTV – změny u IPTV/VoD

RRTV mapovala stav TV vysílání pro osoby se sluchovým a zrakovým postižením

cif 24 - early cena - média

Rada rovněž udělila dvě licence k provozování rozhlasového vysílání, a to pro Country Radio a oblast Šumperk Kolšov (89,1 MHz, 500 W) a stanici Kiss pro Chomutov město (97,1 MHz, 100 W) a Teplice (97,4 MHz, 100 W). Licence jsou v obou případech na osm let.

RRTV také dala souhlas společnosti Lagardère Active ČR s převodem části jejího obchodního podílu ve firmě RadioZET, s. r. o., ve výši 50 % na Media Bohemia, a. s. A společnosti České Radiokomunikace, a. s., zaregistrovala změnu seznamu akcionářů, resp. převod všech akcií ze stávajícího jediného akcionáře, společnosti Communications Investments Europe S.a r.l. se sídlem v Lucembursku, na nového jediného akcionáře, firmu Communications Investments Holdings, s. r. o., se sídlem v Praze 6.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).