Hlavní navigace

RRTV neprodlouží satelitní TV Apatyka lhůtu pro start

12. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 5. 2008

Satelitní televize Apatyka zaměřená na zdravý životní styl, vaření, ale také na přenosy a záznamy operačních zákroků, přijde o licenci, pokud nezahájí vysílání do 23. května. Provozovatel stanice, společnost Zelená Apotéka, jejímž jednatelem je bývalý ministr práce a sociálních věcí a vnitra za ODS Jindřich Vodička, se marně pokoušela získat souhlas Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), aby mohla odstartovat později než 360 dní od udělení licence.

UX DAy - tip 2

RRTV minulý týden odpověděla na dotaz Zelené apotéky negativně. Jindřich Vodička přitom už koncem února serveru DigiZone.cz řekl, že firma s největší pravděpodobností nestihne zahájit vysílání v zákonem stanovém termínu. Vidím to velice skepticky. Termín určitě nestihneme. Buď požádáme o jeho prodloužení, nebo licenci vrátíme, řekl tehdy Vodička.

Vysílací rada nemůže lhůtu pro zahájení vysílání svévolně prodlužovat. Podle předsedy RRTV Václava Žáka existuje jediná výjimka v případě, že by zahájení vysílání bránily odůvodněné technické potíže.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).