Hlavní navigace

RRTV začne regulovat video na Internetu: co to bude znamenat?

3. 5. 2010
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Od 1. června se budou muset všichni provozovatelé webů, na kterých se objevuje video, jsou strukturované podle témat a majitelé chtějí na jejich provozu vydělávat, evidovat u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Právě v červnu by totiž měl začít platit zákon o audiovizuálních mediálních službách, který zavádí regulaci komerčních videoslužeb na Internetu a staví je tak do stejné pozice jako klasické televizní stanice. Co to konkrétně znamená, rozebírá dnešní článek Videoweby…

Od 1. června se budou muset všichni provozovatelé webů, na kterých se objevuje video, jsou strukturované podle témat a majitelé chtějí na jejich provozu vydělávat, evidovat u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Právě v červnu by totiž měl začít platit zákon o audiovizuálních mediálních službách, který zavádí regulaci komerčních videoslužeb na Internetu a staví je tak do stejné pozice jako klasické televizní stanice. Co to konkrétně znamená, rozebírá dnešní článek Videoweby podléhají stejné regulaci jako televize na našem sesterském serveru DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).