Hlavní navigace

Ruský nekódovaný zpravodajský kanál RT bude za pár dní v HD. Podrobnosti zatím tají

11. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Provozovatel kanálu, společnost ANO TV-Novosti, spuštění své HD verze potvrdil už i na Twitteru a YouTube. Zatím ale nezveřejnil podrobnosti k tomuto významnému kroku.

Významný krok související s distribucí svého programu hodlá v následujících dnech udělat ruská zpravodajská televize RT (dříve Russia Today). Program by měl v neděli 16. prosince zahájit šíření ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Signál bude dostupný například prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně a je tak zachytitelný bez problémů i v České republice a na Slovensku. Přesto, že k onomu kroku už zbývá pouze pět dní, provozovatel RT ho ještě oficiálně nekomunikoval.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Analogové pozemní vysílání v Rusku skončí až v roce 2017

Kanál Russia Today zahájil vysílání v prosinci 2005 a v současné době vysílá kromě angličtiny také ve španělštině a arabštině. Ve Spojených státech pak funguje stanice RT America a také na našem území je z družice zachytitelná televize RT Doc, která se, jak již název napovídá, orientuje na dokumenty. V současné době jsou stanice dostupné v dosahu 550 milionů lidí, mj. prostřednictvím 25 % kabelových operátorů po celém světě. Program například šíří i společnost UPC Česká republika.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).