Hlavní navigace

Samsung předpokládá útlum prodeje plazmových televizí oproti LED

22. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 4. 2010

Roman Klačko ze společnosti LG Electronics dnes na konferenci Kulatý stůl DigiZone uvedl, že zákazníkům se nelíbí, že plasmy mají vysokou spotřebu, ale letos bude u této firmy vygenerovaný nový způsob označování. Podle značek budete moci porovnávat, jakou spotřebu televizory od jednotlivých výrobců mají, uvedl Klačko. Některé televizory plasma mají dokonce menší spotřebu než některé LCD. Je tlak na to, aby se snižovala spotřeba plasem a čím dál tím více roste podíl plastů v televizorech, uvedl manažer LG Electronics.

Manažer Ondřej Lukáč ze Samsungu řekl, že zhruba tři až čtyři roky se budeme moci setkávat se standardní výrobou televizí, a poté dojde k určitému útlumu. Firma se zaměří na televizory s LLD podsvícením. Nechci říci, že bychom s výrobou úplně končili, ale výrazně ji utlumíme, konstatoval Lukáč. Panasonic rozhodně o ukončení výroby plasem neuvažuje, reagoval na něj Lukáš Holub z Panasonicu a dodal, že plasma má naopak podle něho před sebou budoucnost díky snižování spotřeby.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).