Hlavní navigace

Sanitka 2 by měla nastavit laťku pro další dramatickou tvorbu ČT, říká Petr Dvořák

16. 7. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTO, VIDEO A PREZENTACE Všichni z herců uvedli, že natáčení si užili a bude se prý na co dívat. Kdy se Sanitka 2 na obrazovce v září objeví, nechtěli zástupci České televize prozradit.

Česká televize dnes neobvykle v prostorách záchranářského vozu Golem představila svůj hlavní podzimní tahák, pokračování legendárního seriálu Sanitka, který mohli na svých obrazovkách diváci vidět poprvé v roce 1984. Nových dílů bude třináct. V hlavních rolích se vedle starých známých tváří objeví i noví herci. Velkou měrou se na tomto seriálu podílela Záchranná služba Hlavního města Prahy, se kterou se vše konzultovalo. Musím říct, že v tehdejší době se objevilo na obrazovce něco výjimečného. Tento seriál byl ve své době nejméně ideologickým. Věřím, že podobným fenoménem se stane i Sanitka 2, uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

K TÉMATU: Na obrazovky míří pokračování seriálu Sanitka, ČT ho představí za týden

Sanitka 2 by měla nastavit další laťku toho, jak bude další dramatická tvorba vypadat. Třináctidílný seriál navazuje na ten původní především v postavách, které přecházejí do nových dílů. V nové Sanitce se objeví řada nových herců, například Jiří Dvořák jako šéf Pražské záchranky, nebo Dagmar Havlová. V jednotlivých dílech se diváci setkají s dramatickými případy, kdy se jedná o záchranu lidského života. Seriál bude ukazovat i samotné záchranáře v neobvyklých situacích, které se budou promítat do jejich osudů. Sanitka 2 by mohla určitě zaujmout širokou diváckou obec, uvedl scénárista Jiří Hubač.

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize dotočila seriál Sanitka 2, na obrazovku se dostane příští rok

MMF24

Chtěl bych poděkovat především České televizi, že jsem mohl tento seriál realizovat. Stálo mě to tři roky života. Nejde o soap operu, ale je to skutečně ze života. Chtěl bych poděkovat lidem, kteří nejsou vidět a stojí za kamerou. Těch bylo asi osmdesát. Byli to kameramani, maskéři, kaskadéři a pochopitelně i záchranáři, konstatoval režisér Filip Renč a dodal: Bez nich bych tento seriál nemohl realizovat. Úvodní píseň, která bude fungovat jako promo k celému seriálu, nazpíval Vilém Čok z Pražského výběru. Kdyby byla všude taková disciplína jako u záchranářů, byla by tato země někde úplně jinde, uzavřel svým konstatováním herec Marek Vašut.

Press Kit_Sanitka 2 by Lukáš Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).