Hlavní navigace

V Praze a v Brně se v červenci sejdou vývojářské konference o SAP HANA

7. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Projekty zaměřené na zpracování „velkých dat“ v reálném čase s pomocí platformy SAP HANA se mohou ucházet o podporu od společnosti SAP.

Česká společnost Semantic Visions získala v konkurenci 431 společností z celého světa jedno ze tří ocenění v soutěži SAP HANA Startup Challenge, a to „Most social impact“, tedy největší společenský dopad. Vítěze vyhlásili na konferenci Sapphire Now v Orlandu na Floridě, 16. května.

Semantic Visions se zabývá vyhodnocováním nálady na internetu. Váženě vyhodnocuje kolem 500 000 článků denně ze 160 000 zdrojů (zpravodajských webů nebo blogů), a to v jedenácti jazycích včetně češtiny. To může mít nejrůznější využití. Prvotní pohnutkou bylo předpovídat pohyby na finančních trzích. Většinový podíl na společnosti má Jan Barta. Od lenda 2013 ji vede Jiří Prokeš

BRAND24

SAP HANA je softwarová platforma vyvinutá SAPem na práci s velkými daty v reálném čase. „SAP HANA Startup Challenge“ je soutěž otevřená firmám přijatým do programu SAP Startup Focus. V něm SAP pomáhá firmám vyvíjet pro SAP HANA, bezplatně jim poskytuje jednoroční vývojářskou licenci pro SAP HANA a další podporu, jako porady s odborníky i marketingovou podporu, včetně možnosti představovat se na konferencích pořádaných SAPem nebo napojení na možné investory. Společnost SAP si za samu účast firmy v programu nevezme na firmě podíl. Může však nabídnout investici z vlastního kapitálového fondu SAP Ventures.

Vývojáři se zájmem o velká data, o využití SAP HANA a o spolupráci se společností SAP se mohou dozvědět více na konferenci SAP Startup Forum. Ta se 9. července sejde v Praze11. července v Brně. Představí se na ní i Semantic Visions. Den po konferenci se v pražském sídle SAP i potom v brněnském sídle SAP sejde „bootcamp“ pro vývojáře v HANA.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).