Hlavní navigace

SAP v Česku přestěhuje do nového sídla 1500 lidí, včetně vývoje

22. 12. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Metronom Business Center v Praze, nové sídlo tuzemského SAPu. Autor: HB Reavis Group
Tři ze čtyř poboček, které SAP v Česku získal i díky akvizicím, chce firma přestěhovat do nového sídla v Nových Butovicích.

Německá softwarová společnost SAP se v Česku přestěhuje do nového sídla. Podle informací Lupy se v současné době finišují jednání o přesunu do nově postaveného kancelářského komplexu Metronom Business Center v Nových Butovicích v Praze. V něm si SAP pronajme 23 tisíc metrů čtverečních.

Velká část SAPu v Nových Butovicích sídlí i v současné době. V areálu Avenir Business Park je alokováno kolem 850 zaměstnanců, které v budoucnu čeká přesun. Necelých 150 lidí sídlí vedle (rovněž nedávno přestěhova­ného) Microsoftu v jedné z budov BB Centra poblíž Budějovické, tato pobočka ale má být zachována.

Německý obr má v současné době v Česku více než 1500 zaměstnanců. Asi 550 z nich získal díky akvizicím společností Ariba (odkup proběhl v roce 2012 za 4,3 miliardy dolarů) a Concur (podzim 2014 a 8,4 miliardy dolarů). Právě 300 zaměstnanců české pobočky Concuru a 250 lidí z tuzemské Ariby rovněž čeká přesun do nového.

Silné postavení

V případě akvírovaných podniků přitom nejde pouze o obchodní zastoupení. Pražská pobočka Ariby doposud sídlící v ulici Radlická na Andělu se otevírala v roce 2006 jako centrála pro Evropu a střední a východní Afriku, začínalo se s 90 zaměstnanci.

Metronom Business Center v Praze, nové sídlo tuzemské pobočky SAP.
Autor: HB Reavis Group

Metronom Business Center v Praze, nové sídlo tuzemské pobočky SAP.

Ariba má i nadále otevřeny volné pozice. V Praze pracují i analytici, konzultanti, projektoví manažeři a inženýři. Ariba byla pro SAP významná investice, která firmě umožnila rychlý vstup do cloudového (SaaS) prostředí.

Dobré postavení má i pražský Concur, který se do nového sjednoceného sídla přesune z „mrakodrapu“ City Tower na Pankráci (kam se nedávno mimochodem nastěhoval vývoj běloruského EPAM Systems). Firma si ještě před odkupem ze strany SAPu Prahu zvolila jako silné centrum pro obsluhu evropských partnerů a zákazníků.

ebf - partner 1

Concur do Prahy rovněž neustále hledá nové lidi včetně mobilních a dalších softwarových vývojářů, technických konzultantů, designérů, produktových manažerů či projektových manažerů. Concur SAPu přinesl nástroje pro správu nákladů a cest zaměstnanců a automatizaci kolem.

SAP se v současné době snaží změnit na firmu, která dokáže hrát silnou roli i v cloudových a moderních technologiích. Více o tom v mém nedávném článku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Reportér Lupa.cz a E15. O technologiích píše také do zahraničních médií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).