Hlavní navigace

Satelitní piráti prolomili kódování paketu s HD kanály na Eutelsatu

19. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 1. 2009

Hackerům se dnes podařilo prolomit kódování satelitního balíku Euro1080, který vysílá na družici Eutelsat W3A na pozici 7 st. vých. V praxi to znamená, že je nyní možné tuto platformu sledovat prostřednictvím modulu DiabloCAM bez jakýkoliv poplatků, což je ale pochopitelně nelegální. Balík Euro1080 se v tuto chvíli skládá ze dvou kanálů, a to HD 1 a HD 3. Euro1080 byla původně pouze jedinou a první evropskou televizní stanice, která začala vysílat ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV).

Program Euro 1080 původně vysílat ze satelitu Astra 19,2E a později se přesunul na družice Astra 1D (23,5E). Vysílání je kódované systémem Irdeto 2 a probíhá v kompresním standardu MPEG-4/AVC. Náplň pro moduly, která je v současné době dostupná na internetu, je tzv. komerčním hackem. Má podpořit právě prodej modulu DiabloCAM. Skupině Underworld už se takto podařilo otevřít např. nabídku SexView na satelitu Hotbird.

BRAND24



Screenshot z vysílání prolomeného kanálu HD 3, foto: Lukáš Polák, DigiZone.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Hackeři prolomili další platformu v Conaxu, albánský DigitAlb
Hackeři prolomili další platformu, Canal Digital Nordic
Piráti zasadili kódování Conax z družice dvojitý zásah

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).