Hlavní navigace

Satelitní Skylink bude nové HDTV kanály prozatím testovat

25. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 9. 2009

Nové HDTV programy, které budou brzy zařazeny do nabídky satelitní platformy Skylink, se prozatím objeví na pozici 23,5 st. východně pouze zkušebně. Chceme si otestovat, jak nové stanice přijmou abonenti. Pokud se osvědčí, zařadíme je trvale do nabídky, uvedl pro server DigiZone.cz výkonný ředitel společnosti TradeTec, provozovatel platformy Skylink, Jaromír Glisník.

UX DAy - tip 2

K TÉMATU: Skylink zařadí 1. října do nabídky BeBe TV HD a myZen.tv HD

Ten měl přitom na mysli kanály BeBe TV HD a myZen.tv HD. Zatímco druhý program využívá tzv. simulcryptu platformy Canal Digitaal – k oprávnění pro jeho karty je přidáno i to pro Skylink – a je už ho tak možné sledovat, BeBe TV HD, stanice zaměřená na nejmenší děti, zatím v nabídce chybí. Brzy se však objeví na pozici 23,5 st. východně na tp. č. 21, frekv. 12110/H, SR 27500, FEC 9/10, norma DVB-S2/MPEG-4. Kanály budou dostupné všem abonentům balíčku HD Plus. Rozhodnuto je už také o osudu Novy Sport HD, která se stává od 1. října jeho trvalou součástí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).