Hlavní navigace

Satelitní služba Digi TV spustila kompletně nový web, freeSAT vyřadil ČT Sport HD

19. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Provozovatel původně rumunské satelitní služby působící v Česku na svých nových webových stránkách slibuje i zařazení dalších stanic ve vysokém rozlišení.

Kompletně nové webové stránky spustila dnes po 17. hodině satelitní služba Digi TV provozovaná skupinou Lama Energy. Zájemci je mohou najít na snadno zapamatovatelné adrese http://web.cz.digi.tv/. Hlavním důvodem pro přechod na její nabídku, který prezentuje operátor na svém webu, je sport ve vysokém rozlišení (HDTV), konkrétně Serie A, Ligue 1, Bundesliga, WTA a ATP. Řeč je tedy pochopitelně o kanálech Digi Sport, které nabízí původně rumunský operátor na družici exkluzivně jako jediný v České republice. Provozovatel satelitní služby na webu slibuje, že do budoucna bude také v nabídce navyšovat počet programů v HD kvalitě.

BRAND24

K TÉMATU: Smíchov oficiálně v nabídce služby Digi TV, další programy budou následovat

Dnes o sobě dala vědět také konkurenční služba freeSAT, která stejně jako Digi TV působí na stejné pozici, tedy 1 stupni západně. freeSAT ale bohužel klienty příliš nepotěšil. Ze své nabídky vyřadil sportovní kanál České televize v HD kvalitě. Operátor však s předstihem upozornil na skutečnost, že program bude v nabídce dostupný pouze dočasně, konkrétně po dobu hokejového šampionátu, který se letos konal v Praze a Ostravě. V tomto směru má bohužel freeSAT vůči svým zákazníkům velký dluh. Konkurenční Skylink má již v nabídce programy ČT 1 HD, ČT 2 HD a ČT Sport HD, v příštím roce k nim přibudou i stanice Déčko HD/ČT art HD a ČT 24 HD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).