Hlavní navigace

Satelitní služba Digi TV vyřadí v Česku některé kanály, nahradí je atraktivnější

15. 7. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Rozšiřování programové nabídky se dočkají také stanice pro dospělé, tedy erotické kanály. V současné době je klientům Digi TV k dispozici televize SuperOne.

Nabídka satelitní služby Digi TV v České republice nezůstane ve stávající podobě. Do nabídky přibudou nejen nové stanice, ale některé z ní také zmizí. V rozhovoru pro ekonomický deník E15 to přiznal provozní ředitel operátora Vladimír Rusnák. Kanály, které mnoho lidí nesleduje, budeme nuceni vyřadit z portfolia. Raději bychom je chtěli nahradit moderními, kvalitními a sledovanými kanály, uvedl Rusnák. O které stanice ale konkrétně půjde, přiblížit nechtěl, protože by to mohlo poškodit vztahy mezi provozovatelem služby, skupinou Lama Energy, a zástupci těchto stanic.

K TÉMATU: Dva měsíce od vstupu Lama Energy do satelitní Digi TV: optali jsme se na názor konkurentů

Vysíláme například program, který se věnuje rybaření (Fishing and Hunting, pozn. red.). Má svou skupinu lidí, kteří jej mají rádi. Ale nemůžeme očekávat, že se na něj bude dívat třetina populace, to se nikdy nestane. Nabídku ale musíme poskládat tak, abychom měli spokojené i minoritní diváky. K nám nikdo nepřijde proto, aby sledoval Novu, tu může sledovat přes anténu a zemské televizní vysílání, konstatoval provozní šéf operátora Digi TV pro Českou republiku. Mezi bezpochyby minoritní programy v nabídce operátora patří například rumunská Pro TV International nebo hudební televize z Balkánu a Maďarska.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: O koupi satelitní služby Digi TV jednal s Rumuny i Skylink, potvrdil Jaromír Glisník

Rozšiřování programové nabídky se dočkají také stanice pro dospělé, tedy erotické kanály. V současné době je klientům Digi TV k dispozici televize SuperOne, která by však neměla zůstat osamocena. Televize dává lidem jakýsi komfort. Můžete ji sledovat, aniž byste cokoli dělali, prostě zapnete a díváte se – to nehovořím jen o erotickém, ale o televizním obsahu jako takovém, přiblížil Vladimír Rusnák. O rozšíření programové nabídky jedná provozovatel služby, skupina Lama Energy, pochopitelně s řadou zástupců televizních stanic, mezi nimiž nechybí ani HBO. Rusnák věří v úspěch jednání a brzkou dohodu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).