Hlavní navigace

Téměř šedesát krajských úředníků na Vysočině zneužívá pracovní počítače

9. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Interní namátkového šetření odhalilo, že téměř šest desítek zaměstnanců krajského úřadu kraje Vysočina používá pracovní počítač během pracovní doby i k aktivitám, které s výkonem zaměstnání nemají nic společného. Celkem má úřad čtyři stovky zaměstnanců. Drtivá většina jich auditem, který probíhal od května do července, prošla bez poskvrnky. Krajský úřad na Vysočině tak prý dosáhl lepších výsledků, než je průměr zjištěný u jiných srovnatelných organizací. Ti zaměstnanci, kteří „hřešili“,…

Interní namátkového šetření odhalilo, že téměř šest desítek zaměstnanců krajského úřadu kraje Vysočina používá pracovní počítač během pracovní doby i k aktivitám, které s výkonem zaměstnání nemají nic společného. Celkem má úřad čtyři stovky zaměstnanců. Drtivá většina jich auditem, který probíhal od května do července, prošla bez poskvrnky. Krajský úřad na Vysočině tak prý dosáhl lepších výsledků, než je průměr zjištěný u jiných srovnatelných organizací. Ti zaměstnanci, kteří „hřešili“, nejčastěji na Internetu vyhledávali informace pro soukromé účely, hráli hry, četli si elektronické knihy nebo se věnovali chatování.

Ti dostanou od vedení úřadu podle míry zneužívání odpovídající tresty. Půjde o písemné upozornění na možnost ukončení pracovního poměru a snížení osobního příplatku od 33 až po 100 procent, uvedl ředitel úřadu Zdeněk Kadlec. O práci přijdou pouze dva pracovníci, kteří kvůli osobním aktivitám prosurfovali polovinu pracovní doby. Audit stál přes 400 000 korun. Tato částka se ale rychle vrátí v úspoře platů, v potenciálu uvolněných rezerv a především ve zvýšení pracovní efektivity, uvedl Zdeněk Kadlec. (Regiony24.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).