Hlavní navigace

Sedmý televizní kanál mediální skupina Prima zatím nechystá, soustředí se na on-line

19. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Marek Singer není výjimkou v oblasti vnímání placeného obsahu on-line. „Postupně chceme navyšovat placený obsah. Prima Play je pro nás v tomto směru zásadní platforma,“ uvedl Singer.

Mediální skupina Prima nechystá po spuštění neplacených kanálů Prima Max a Prima Comedy Central prozatím další televizní stanice. Na dnešní konferenci Forum Media 2015 to uvedl generální ředitel FTV Prima Marek Singer. V tuto chvíli se chceme nadechnout a tyto projekty stabilizovat. Pro následující rok určitě nic nechystáme, uvedl Singer. Primu Max spustí FTV Prima zítra premiérou filmu Vlk z Wall Street s Leonardem DiCapriem, Prima Comedy Central má start naplánovaný na prosinec.

K TÉMATU: V pozemním vysílání začala testovat nová televize Prima Max

Mediální byznys je v dnešní době těžký byznys. Uplynulý rok nezačal nic moc a končí hezky. To, co jsme začali dělat před rokem, dvěma, se nám teď začíná vracet, uvedl Singer s tím, že do budoucna vidí další posilování role on-line obsahu. Pro nás je on-line důležitý především pro budoucnost firmy, konstatoval šéf české komerční dvojky, který však zdůraznil, že televizi vnímá jako zdravý segment. Většinu roku jsme byli vyprodaní, což je určitě dobrá zpráva. Proto děláme nové televizní kanály, zdůvodnil Marek Singer.

cif 24 - early cena - média

SLEDOVALI JSME ŽIVĚ: Sledovali jsme živě: Prima představila Primu Max a Primu Comedy Central

Placený obsah vnímá generální ředitel FTV Prima jako budoucnost. Je to o nějaké cestě. Postupně chceme navyšovat placený obsah. Prima Play je pro nás v tomto směru zásadní platforma, sdělil Singer a doplnil: Do budoucna je to otázka monetizace. Velkou budoucnost vidím i v HbbTV (hybridní vysílání, pozn. red.). Právě na této platformě chce Prima spustit svůj on-line videoarchiv. Podle dřívějších informací by se tak mělo stát ještě do konce letošního roku. Šéf FTV Prima zmínil také investici do projektu You.bo. Chceme se soustředit na firmy, kde jsou lidé, kteří něco umí. Tato firma pro nás byla velice zajímavá, uvedl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).