Hlavní navigace

SeeJay Radio expanduje: má licenci pro druhé celoplošné digitální TiP Rádio

12. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Provozovatel prvního čistě digitálního celoplošného rádia v Česku obdržel od Rady pro vysílání už druhou celoplošnou licenci. Chystá projekt TiP Rádia.

Již druhou licenci pro celoplošné pozemní digitální rozhlasové vysílání získalo pražské taneční SeeJay Radio. Po stejnojemnné stanici, která je dostupná v sítích DAB/DAB+ společností Teleko a RTIcz, spustí vysílání nového programu TiP Rádio. O udělení licence dnes informovala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Oprávnění má platnost na osm let a nové rádio má zahájit vysílání do 360 dnů od obdržení písemného rozhodnutí o udělení licence.

BRAND24

K TÉMATU: První čistě digitální rádio v Česku: celoplošnou licenci DAB získalo SeeJay Radio

SeeJay Radio se snaží expanzí v digitálním vysílání získat náskok před tradičními hráči českého rozhlasového trhu, kteří na digitalizaci rádií příliš nevěří. “Digitál je budoucnost, tudíž přijde. Je otázkou, jak rychle. To musí akceptovat i stávající provideři. Pro mě osobně je důležitý horizont dvou až čtyř let s tím, že první dva roky pro nás v podstatě bude promo, kdy se budeme snažit, budeme to tlačit a budeme dělat osvětu,” řekl loni v říjnu v rozhovoru pro DigiZone.cz ředitel SeeJay Radia Svatopluk Janík.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).