Hlavní navigace

Šéf Skylinku: Satelit nabídne čím dál tím více programů v normě MPEG-4

3. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
3. 11. 2010

Podle výkonného ředitele společnosti TradeTec, která je v tuzemsku provozovatelem satelitní služby Skylink, Jaromíra Glisníka budou operátoři postupně přecházet z vysílání v normě MPEG-2 na čím dál tím více používaný standard MPEG-4. Řekl to v dnešním rozhovoru pro web satCentrum.com. MPEG-4 je podle něho progresivní a efektivní metodou komprese.

ČTĚTE TAKÉ: Skylink začne nabízet více karet do jedné domácnosti pod značkou Next

Skylink nebude výjimkou. Pro satelitního operátora je nejvýznamnější nákladovou položkou satelitní distribuce. Platforma, která nedokáže své programy distribuovat efektivně, nemůže v konkurenčním boji obstát, uvedl pro satCentrum Glisník s tím, že u dalších programů, které neoplývají ve Skylinku vyšší kvalitou obrazu, se mohou diváci těšit na zlepšení. Jsme si vědomi rezerv v kvalitě obrazu některých programů a ještě letos uděláme opatření pro její zlepšení. Programy chceme šířit v nejvyšší dostupné kvalitě, konstatoval Glisník.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).