Hlavní navigace

Seriál Neviditelní o „vodnících v utajení“ poběží na ČT 1 od září vždy v pátek večer

24. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ PRESSKIT A FOTOGALERIE – Česká televize odhalila chystanou novinku na posledním ročníku karlovarského filmového festivalu. V hlavní roli se představí Jiří Bartoška.

Další fotografie z natáčení a také presskit, tedy materiály pro novináře, dnes zveřejnila Česká televize při příležitosti představení očekávané programové noviny Neviditelní. Ta bude pojednávat, jak je již známo, o „vodnících v utajení“. Bude tedy čerpat z myšlenky, že tyto pohádkové postavy žijí mezi námi, avšak svou identitu tají. Za vodníka se pro zajímavost označil na karlovarském filmovém festivalu z legrace i generální ředitel veřejnoprávního média Petr Dvořák. Koketoval přitom s myšlenkou, že by se mohl objevit v pokračování Neviditelných, tedy pochopitelně za podmínky, že první řada bude úspěšná.

K TÉMATU: Česká televize naváže na komedii Konec vodníků v Čechách, chystá Neviditelné

MMF24

Když jsem přečetl první scénář Radka Bajgara, zajásal jsem. V historii české komedie patří podobná poetika k tomu nejzábavnějšímu. Ať je to Pane, vy jste vdova, Což takhle dát si špenát, Arabela nebo Zítra vstanu a opařím se čajem. Zároveň je to scenáristicky jedna z nejnáročnějších disciplín, která vyžaduje odvahu. No a také je to Radkův režijní debut. Že to bylo v mnoha parametrech nové a dalo to energii celému štábu je na výsledku, myslím, vidět, uvedl kreativní producent České televize Michal Reitler. Česká televize zároveň potvrdila, že Neviditelní se budou vysílat od září vždy v pátek od 20:00. Přesný termín nasazení ale na Kavčích horách ještě tají.

Press Kit Neviditelni by Lukáš Lucky Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).