Hlavní navigace

Seriál Parta maratón vybrán mezi nejzajímavější projekty

16. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČT
Dokumentární seriál České televize o partě nadšenců bude bojovat na prestižní přehlídce evropských veřejnoprávních vysílatelů Creative Forum.

Osmidílná série Parta maratón sleduje šest lidí, kteří chtějí změnit svůj život, a tak se bez jakéhokoli atletického zázemí pod dohledem Miloše Škorpila chystají na pražský maratón.

Parta maratón je aspirační dokumentární seriál, který sleduje, jaké změny přináší do života pravidelná sportovní aktivita. A protože cesta je cíl, není důležitý čas, za který parta ten maratón nakonec doběhne, ale to, co se o sobě během cesty naučí a co je posune v životě dál, popisuje autorka námětu a vedoucí projektu Tereza Zemanová a dodává: O výběru na Creative Forum v Berlíně jsme se dozvěděli v den, kdy jsme schvalovali poslední epizodu, a bylo to krásné propojení obou příběhů. Příběhů osmi měsíců nejen ze života běžců, ale i tvůrčího týmu.

UX DAy - tip 2

Odborníci seriál zařadili mezi 20 nejzajímavějších projektů roku a mezi nominovanými je mj. také herní show Doctor vs. Internet či živé streamování životů dvou filmařů Super Stream Me.

Eurovision Creative Forum je každoroční událost, kterou pořádá Evropská vysílací unie (EBU) a která mapuje programové novinky evropských veřejnoprávních stanic. Slavnostní vyhlášení vítězů letos proběhne 12. září v Berlíně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).