Hlavní navigace

Server DigiZone jako specializovaná sekce Lupy a prémiový obsah pro všechny

25. 1. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Od začátku února se web DigiZone.cz stane samostatnou částí serveru Lupa.cz. Zároveň budou všem čtenářům zpřístupněny články, určené v minulosti pouze předplatitelům.

Jako součást nové strategie vydavatelství Internet Info dojde od 1. února letošního roku ke spojení dvou silných webových značek, serverů DigiZone.cz a Lupa.cz. Záběr i produkovaný obsah obou zpravodajských portálů se nejen díky vzájemné konvergenci webových a televizních světů stále častěji překrýval a doplňoval.

Výsledkem této změny by primárně mělo být zvýšení komfortu pro samotné čtenáře. Na jednom místě budou nově soustředěné informace nejen o dění na českém i zahraničním internetu, ale také nejnovější aktuality ze světa médií včetně detailních rozborů dění ve světě digitální televize a obecně v moderních digitálních domácnostech.

Inzerentům tak dokážeme nabídnout server s návštěvností okolo půl milionu reálných uživatelů měsíčně, uvádí Ján Simkanič, výkonný ředitel vydavatelství Internet Info. Jako přední vydavatel IT obsahu dokážeme správnou kombinací serverů Lupa.cz, Root.cz a Slunečnice.cz zasáhnout všechny relevantní cílové skupiny, dodává.

Prostřednictvím svých zkušeností a získané odbornosti by se pak chtěl web DigiZone ještě více profilovat v rámci odborných akcí a konferencí, pořádaných společností Internet Info, a výrazněji se podílet na jejich průběhu i obsahu. Už na duben je tak plánována třeba tradiční konference TV CON, jejíž letošní už pátý ročník se bude kromě jiného věnovat perspektivám a možnostem platformy HbbTV.

Rozhovory, analýzy i nejnovější technologie…

Svým zaměřením se DigiZone bude i nadále věnovat všem metodám příjmu i distribuce televizního digitálního vysílání, jeho jednotlivým platformám i nejmodernějším technologiím, jako je hybridní televizní vysílání HbbTV, Ultra HD rozlišení nebo platforma IPTV a populární VoD služby.

Čtenáři proto nebudou ochuzeni o obsáhlé a detailní rozhovory, které se staly jakousi tradiční zbraní v rámci obsahu DigiZone, ani o podrobné analýzy změn na televizním a rozhlasovém trhu nebo přehledové články mapující nabídku dostupných přijímačů podle nejrůznějších kritérií.

Samozřejmostí bude i souvislý informační servis k probíhajícímu přechodu na nový standard zemského televizního vysílání DVB-T2. Všechny články věnované tuzemskému vysílání v DVB-T2 čtenáři i nadále najdou soustředěné v samostatném boxu, který kromě přehledu kompatibilních přijímačů nabízí i podrobné informace a harmonogram samotného přechodu.

Prémiový obsah bude nově přístupný všem

Věřím, že informace a zkušenosti redakce serveru DigiZone obohatí obsah Lupy, což uvítají i její čtenáři. Vycházíme tak vstříc i hlasům, které volaly po větší žánrové pestrosti a rozšíření záběru současné Lupy, těší se na spolupráci šéfredaktor serveru Lupa.cz David Slížek.

MMF24

Chtěl bych poděkovat všem spolupracovníkům i aktivním čtenářům webu DigiZone a doufám, že si jejich přízeň web uchová i v nové podobě, komentuje aktuální změny šéfredaktor DigiZone Jan Brychta.

Součástí chystaných změn bude i uvolnění prémiového obsahu, kdy všechny články z placené sekce, přístupné dosud pouze předplatitelům, budou od února volně dostupné všem čtenářům. Všichni zájemci se tak budou moci přesvědčit o vysoké úrovni těchto materiálů, která jasně dokládá, že si tyto články formu placeného přístupu zasloužily, láká čtenáře Brychta.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).