Hlavní navigace

Setkání Czech SIGCHI: I4Control = řízení počítače okem

21. 5. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Už 29.května se koná v posluchárně K9 na FEL ČVUT (Karlovo náměstí 13) další setkání Czech SIGCHI – tentokrát s prezenací systému I4Control. Systém I4Control byl v roce 2003–4 navržen a vytvořen jako kompenzační pomůcka určená pro handicapované počítačové uživatele. Jde o nový druh počítačové periferie, který umožňuje fyzicky znevýhodněným uživatelům ovládat počítač pomocí pohybů očí, případně hlavy. Prezentace zhodnotí aktuální stav dostupných technologií využívaných k tomuto účelu, vysvětlí…

Už 29.května se koná v posluchárně K9 na FEL ČVUT (Karlovo náměstí 13) další setkání Czech SIGCHI – tentokrát s prezenací systému I4Control. Systém I4Control byl v roce 2003–4 navržen a vytvořen jako kompenzační pomůcka určená pro handicapované počítačové uživatele. Jde o nový druh počítačové periferie, který umožňuje fyzicky znevýhodněným uživatelům ovládat počítač pomocí pohybů očí, případně hlavy. Prezentace zhodnotí aktuální stav dostupných technologií využívaných k tomuto účelu, vysvětlí jejich principy a shrne dosavadní zkušenosti. Závěr naznačí další oblasti využití uvedených postupů. Akce začíná od 18:00 a partnerem je Dobrý web.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).