Hlavní navigace

Seznam.cz vstupuje na DVB-T. Objevil se na Multiplexu 4

31. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

AKTUALIZOVÁNO – UVNITŘ GALERIE – Na Vysílací síti 4 patřící společnosti Digital Broadcasting se dnes ráno objevila nová stanice hlásící se jako Seznam.cz.

AKTUALIZOVÁNO, 10:32 hod.: Stránky „Jak naladit“ (odkaz níže), byly právě spuštěny.

16:00 hod.: Služba se jmenuje Seznam.cz TV.

Zatímco na webových stránkách DVB-T operátora se v přehledu aktuálně šířených celoplošných stanic zatím ještě Seznam.cz neobjevuje a jsou tu obvyklé kanály jako Fanda, Prima Comedy Central, TV Mňam či TV Relax-pohoda, v éteru je už vše jinak. Můžete to vidět v galerii na dnes ráno vyfocených obrazovkách.

Stanice Seznam.cz se objevila na kanálu 44, ale jak vidíte na fotografiích, sice se na běžném televizoru s tunerem DVB-T naladí, ale zatím není nic k dispozici. Pouze odkaz, který říká: „Nedaří se Seznam.cz spustit? Mrkněte na www.seznam.cz/jaknaladit/.

ČTĚTE TAKÉ: Rozhovor: Lukáš Záhoř – Stream nechce a ani nemůže být druhým YouTube

Seznam.cz se zbavil minoritních vlastníků

Stream představil následovníka Tondy Blaníka, souboj dvou kuchařů nazvaný Žrouti

Stream.cz má novou aplikaci pro televizory s Android TV

A jak to dnes před devátou hodinou ranní dopadlo? Zatím nijak, což je vidět opět v galerii. Webová adresa, která se ukazuje na DVB-T, je zatím nefunkční, což se nejspíše změní hned po dnešní tiskové konferenci Seznamu. Celé to na nás působí tak, že se nejspíše bude jednat o nějaké vysílání streamovaného videa přes HbbTV, tedy hybridní televizní vysílání. Ostatně tomu by nasvědčovalo už naznačené rozdělení obrazovky. To by ale také znamenalo, že vysílání naladí pouze ti, kteří mají tzv. chytrý televizor připojený k internetu, případně nějakou „chytrou krabičku“.

MMF24

Společnost Digital Broadcasting, na jejímž multiplexu bude televizní Seznam.cz vysílán, se na počátku roku 2012 stala novým provozovatelem čtvrtého zemského digitálního multiplexu (MUX4), označovaného jako Vysílací síť č. 4. Výstavbu sítě v plánovaném rozsahu pokrytí, tj. 86 procent obyvatel ČR, byla dokončena k 30. 11. 2012, v roce 2013 bylo dosaženo pokrytí 95,5 %.

Seznam.cz tedy bude mít zásah více než slušný.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).