Hlavní navigace

Seznam.cz dnes spustí vyhledávání od Microsoftu

31. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Seznam.cz dnes nasadí pro vyhledávání na zahraničních stránkách vyhledávač Bing. Už nyní si ale můžete nové vyhledávání porovnat s dosavadním, které Seznamu dodával Google. Důvody pro přechod na řešení od Microsoftu shrnul již na konci května výkonný ředitel Seznamu Pavel Zima: Ke změně nástroje pro vyhledávání ve světě jsme se rozhodli po důkladném srovnání vyhledávací technologie Microsoftu s tou, kterou jsme dosud využívali. Vyhledávací nástroj Bing nám poskytuje mnohem více prostoru pro…

Seznam.cz dnes nasadí pro vyhledávání na zahraničních stránkách vyhledávač Bing. Už nyní si ale můžete nové vyhledávání porovnat s dosavadním, které Seznamu dodával Google. Důvody pro přechod na řešení od Microsoftu shrnul již na konci května výkonný ředitel Seznamu Pavel Zima: Ke změně nástroje pro vyhledávání ve světě jsme se rozhodli po důkladném srovnání vyhledávací technologie Microsoftu s tou, kterou jsme dosud využívali. Vyhledávací nástroj Bing nám poskytuje mnohem více prostoru pro přidání vlastních funkcí i pro marketingové nástroje, které budou výsledek vyhledávání ve světovém internetu efektivněji prezentovat uživatelům.

Seznam bude u zahraničního vyhledávání nově prodávat reklamu prostřednictvím reklamního systému Sklik. O příjmy z této reklamy se podělí s Microsoftem. Podobný koncept zvolit softwarový gigant i v případě nedávno zveřejněné dohody s Yahoo. Ve výsledcích vyhledávání byla přidána upoutávka na české výsledky a náhledy stránek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).