Hlavní navigace

Seznam se dočkal: RRTV mu přiklepla všechny licence, o které žádal

26. 10. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Po asi šesti týdnech od podání žádosti (15. 9. 2017) Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém 18. zasedání udělila čtyři licence společnosti Seznam.cz TV.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RTV, Rada) na tomto zasedání probíhajícím od 24. do 25. října 2017 projednala 55 bodů programu, vyhodnotila 31 stížností diváků a posluchačů a vydala osm upozornění na porušení zákona.

Udělila také licenci společnosti MTV Networks, s. r. o., k provozování televizního vysílání programu Spike šířeného prostřednictvím družice (Ukrajina a Kazachstán) a licence společnosti Seznam.cz TV, s. r. o., k provozování stejnojmenné televizní stanice. Ta může být tudíž šířena jak prostřednictvím pozemních vysílačů a kabelových systémů, tak přes družici a za pomoci zvláštních přenosových systémů. Připomeňme, že Seznam.cz TV vysílá v DVB-T prostřednictvím kanálu HbbTV od 31. května 2017.

NAPSALI JSME: Dnes zasedá RRTV. Na pořadu má být i televizní licence pro Seznam.cz TV

UX DAy - tip 2

Seznam.cz vstupuje na DVB-T. Objevil se na Multiplexu 4

Seznam spustil na své HbbTV automatické přehrání posledního přidaného videa

RRTV - žádosti o licence - k 10.10.2017.
B

RRTV – žádosti o licence – k 10.10.2017.

Rozhlasové vysílání: upozornění pro Rádio Dechovka, že vysílá jen částečně

  • RTRV zamítla žádost provozovatele AZ Rádio na přidělení kmitočtu Mokrá 2, 89,2 MHz, 50 W pro stanici Hitrádio City s tím, že by taková změna „de facto představovala novou licenci“.
  • Rada vyzývá provozovatele Radio Praha k podání vysvětlení, z jakého důvodu není kanál Rádio Dechovka vysílán na všech přidělených kmitočtech.

TV vysílání: Seznam.cz TV na 12 let, JOJ Cinema může změnit programové schéma

  • RRTV udělila provozovateli Regionální televize CZ, s. r. o., souhlas se změnou skutečností uvedených v žádosti o licenci spočívající v převodu dvou stávajících obchodních podílů jediného společníka na třetí osobu a ve změně zakladatelské listiny společnosti.
  • Rada udělila společnosti Seznam.cz TV, s. r. o., licenci k provozování celoplošného zemského digitálního televizního vysílání šířeného prostřednictvím vysílačů na 12 let. Týká se stanice Seznam.cz TV, základní programová specifikace je „televizní program informačně-zábavního charakteru“, časový rozsah vysílání 24 hodin denně, územní rozsah vysílání Česká republika a hlavní jazyk vysílání český. Žádost byla podána 15. září 2017. Obdobnou licenci a na stejnou dobu také udělila pro kabelové a družicové systémy a zvláštní přenosové systémy (internet, informace o přístupu k vysílání na seznam.cz a seznam.cz/tv).
  • Provozovateli ITV Solutions Services, s. r. o., byla odňata licence k provozování televizního vysílání programu v777 šířeného prostřednictvím družice, neboť provozovatel po zahájení vysílání nevysílal déle než 30 dnů v průběhu kalendářního roku.
  • Provozovatel Modern Production, s. r. o. byl upozorněn na porušení zákona, kterého se dopustil tím, že provozuje televizní vysílání programu RTM plus prostřednictvím zvláštních přenosových systémů, aniž je k tomu oprávněn.
  • Rada se seznámila se stížností ve věci nedostupnosti služeb HbbTV v rámci programové nabídky společnosti UPC Česká republika, a. s.
  • Byl vydán souhlas provozovateli Doneal, s. r. o., se změnou licenčních podmínek k provozování televizního programu JOJ Cinema šířeného prostřednictvím družice a kabelových systémů, spočívající ve změně programového schématu.

IPTV/VoD: O2 má podat vysvětlení týkající se jeho O2TV TV archivu

  • Rada konstatovala, že internetové stránky umístěné na adrese genusplus.cz poskytovatele Genus TV, a. s., nejsou audiovizuální mediální službou na vyžádání.
  • Rada žádá O2 Czech Republic, a. s., o podání vysvětlení, jakým způsobem kategorizuje pořady služby O2TV TV archiv, resp. jaký má služba katalog pořadů.
  • Rada se seznámila s analýzou služby Alza Media poskytované společností Alza.cz, a. s.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).