Hlavní navigace

Signál a Rádio Color čeká expanze do dalších měst, vysílání musí spustit do půl roku

5. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vyhlášena byla i tři licenční řízení na nové VKV kmitočty a rockové stanici Rádio Beat byl schválen přesun vysílače v Plzni a změna jeho technických parametrů včetně frekvence.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) byla tentokrát štědrá, co se týká udělování nových kmitočtů, ke stanicím Signál Rádio a Rádio Color. Jejich provozovatelé tak mohou rozšířit vysílání v pásmu VKV/FM do dalších lokalit v České republice. V případě Signál Rádia půjde o královéhradecký kmitočet 104,1 MHz s výkonem 200 wattů, u druhé stanice pak o opavskou frekvenci 90,1 MHz a výkon 100 wattů. Obě licence pro FM pásmo byly uděleny klasicky na období osmi let. Na „rozvysílání" kmitočtů mají nyní jejich provozovatelé dle zákona 180 dnů.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Signál Rádio spustilo svůj další VKV vysílač, tentokrát v západních Čechách

Český regulátor byl ale tentokrát v souvislosti s děním v pásmu VKV poměrně aktivní. Nešlo jen o udělování nových kmitočtových přídělů. RRTV taktéž souhlasila s přesunem FM frekvence Rádia Beat v Plzni. Rozhlasová stanice mediálního domu Radio United Broadcasting bude moci v západočeské metropoli nově využívat místo 97,5 MHz (Anglické nábřeží) kmitočet 107,3 MHz (Bory-Heyrovského) a výkon se ze stávajících 100 wattů zvedne na dvojnásobek. Vertikální polarizace zůstane zachována. Zároveň došlo k vyhlášení tří výběrových řízení, a to na lokality Ústí nad Orlicí (95,5 MHz), Šumperk-Kolšov (89,1 MHz) a České Budějovice (91,6 MHz).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).