Hlavní navigace

Síť VKV vysílačů Českého rozhlasu chce provozovat také společnost Teleko

10. 11. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Hlavní kritéria při rozhodování o vítězi tendru jsou podle veřejné zakázky, kterou Český rozhlas vyvěsil na svém webu, cena a kvalita služby. U ceny bude nejlépe hodnocena nejnižší nabídka.

Do probíhajícího tendru na provozovatele sítě VKV vysílačů Českého rozhlasu se přihlásila také příbramská společnost Teleko. Serveru DigiZone.cz to potvrdil jednatel firmy Tomáš Řapek. Teleko tak doplnilo již dva známé zájemce, o nichž v minulém týdnu informovala agentura ČTK. Podle očekávání jsou to České Radiokomunikace, druhým subjektem je společnost O2 Czech Republic. Teleko působí na českém telekomunikačním trhu od roku 1997. V současné době provozuje sedmnáct rozhlasových vysílačů v pásmu FM po celém území České republiky, firma je taktéž jedním ze tří operátorů provozujících technologii DAB.

K TÉMATU: Tendr na zajištění provozu VKV vysílačů Českého rozhlasu bude trvat déle

Nový provozovatel VKV vysílačů Českého rozhlasu bude moci zajišťovat jejich chod do 31. října 2025, kdy se předpokládá, že by Česká republika měla nejpozději přejít na digitální rozhlasové vysílání. Rozsah služby se však může v průběhu času měnit. Veřejnoprávní médium si od veřejné soutěže mimo jiné slibuje to, že nyní bude síť FM vysílačů provozovat jediná společnost. Doposud tomu tak nebylo. Jeho dominantním poskytovatelem vysílacích služeb v pásmu VKV jsou aktuálně České Radiokomunikace, kterým patří všechny velké vysílače u nás, jako jsou Žižkov, Ještěd, Kleť, Krásné a řada dalších.

cif 24 - early cena - média

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas vyhlašuje očekávaný tendr na provoz svých VKV vysílačů do roku 2025

Hlavní kritéria při rozhodování o vítězi tendru jsou podle veřejné zakázky, kterou Český rozhlas vyvěsil na svém webu, cena a kvalita služby. U ceny bude nejlépe hodnocena nejnižší nabídka ceny včetně daně z přidané hodnoty (DPH), kvalita záleží na individuálním posouzení veřejnoprávního média. Veřejná soutěž měla původně končit 16. října, ale rozhlas prodloužil termín až do 6. listopadu. Tím pádem se prodloužilo také ohlášení vítěze, které mělo být původně známo do 30. listopadu. Jak sdělil serveru DigiZone.cz mluvčí média Jiří Hošna, mělo by se tak stát do konce letošního roku. První jednání po otevření obálek proběhne 12. listopadu, očekává se, že ale těchto schůzek bude více.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).