Hlavní navigace

Skylink dokončil satelitní stanoviště na Barrandově

4. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 10. 2011

Společnost Towercom dokončila na pražském Barrandově takzvaný stacionární uplink, tedy pevné stanoviště, ze kterého se bude posílat signál na družici Astra 3B. Dnes o tom informuje server satCentrum.com. Programy, které pro něho jsou určeny, jsou prozatím posílány na satelit z bratislavského Kamzíku. To by se ale mělo již brzy změnit.

BRAND24

K TÉMATU: Nové satelitní stanoviště Skylinku bude zprovozněno v Praze až v říjnu

Pro jeho spuštění do plného provozu chybí připojení datového streamu z Prahy do Bratislavy na datovém centru ve středu Prahy. K tomu by mělo dojít příští týden, po 10. 10. 2011. Je už dokončeno i připojení dvou datových kabelů do odbavovacích pracovišť TV Nova a TV Barrandov, přiblížil web satCentrum. Uplinkové středisko, které se skládá mimo jiné z klimatizovaného domku s elektrickými rozvody a parabolou o průměru téměř 4 metry, bude moci být využito do budoucna až pro čtyři frekvence a výrazně tak může pomoci Skylinku navýšit programy šířené v klasickém i vysokém rozlišení (HDTV).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).