Hlavní navigace

Skylink plánuje uvést na trh novou satelitní kartu. Oddělí na ní jednotlivé poplatky

26. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Operátor také plánuje zkrácení takzvaného režimu Global Free, doby, do kdy se musí karta aktivovat, z dvaceti dní na polovinu. U nových karet bude nutné hradit servisní poplatek.

Satelitní služba Skylink chce představit svým zákazníkům novou dekódovací kartu, která prozatím nemá konkrétní označení, ale měla by se lišit, co se poplatků týká, od stávajících produktů. Zatímco klasická karta Standard HD vyjde na 2.199 korun a v její ceně má již zákazník také licenci a poplatky za provoz, administraci a technické zajištění chodu služby, u karty X by tyto položky byly oddělené. Samotná karta má stát 999 korun, aktivační poplatek 500 korun a každý měsíc, případně rok, se za ni bude odvádět i servisní poplatek.

Rozdíl mezi kartou Standard HD a Kartou X
Autor: M77 Group

Rozdíl mezi kartou Standard HD a Kartou X

NEPŘEHLÉDNĚTE: Systém CryptoWorks bude u placených kanálů Skylinku odpojen už 31. října

Nejde o záležitost, kterou bychom plánovali uvést na trh v nejbližší době. Vidím to na horizont několika měsíců, uvedl pro DigiZone.cz Jaromír Glisník, předseda představenstva M77 Group, která je provozovatelem satelitní služby Skylink. Podobně by tomu bylo i u varianty „karta Výměna X“. Zatímco běžná karta Výměna je zpoplatněna 600 korunami, u druhé varianty by to byla částka 350 korun, aktivační poplatek by se nehradil, a servisní poplatek by se opět platil měsíčně nebo ročně.

BRAND24

Rozdíl v ceně mezi kartou Standard HD a Kartou X
Autor: M77 Group

Rozdíl v ceně mezi kartou Standard HD a Kartou X

ČTĚTE TAKÉ: CS Link jako samostatná satelitní služba neskončí, slibuje šéf M77 Group

Karta by byla také neobvyklá tím, že by došlo ke zkrácení takzvaného režimu Global Free, tedy doby, do které je nutné kartu zaregistrovat. Místo 20 dní by nyní musela být karta aktivována do 10 dní. Jak již z výše uvedeného vyplývá, kromě registrace karty bude pro její funkčnost nutné uhradit aktivační a servisní poplatek, což je možné například u prodejce, který díky tomuto kroku může získat provizi. Nové balení karty by mělo mít také jasně vyznačenou nutnost hradit poplatky. Při zahájení prodeje karet X skončí prodej stávajících karet.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).