Hlavní navigace

Skype 5.2 pro Android přináší funkci obraz v obrazu i pro chytré mobily

13. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kromě rozšíření dostupnosti funkce obraz v obraze (PiP) na seznamu novinek figuruje například sdílení fotografií s uživateli, kteří nejsou právě připojeni ke službě.

Skype 5.2 pro Android přináší podporu sdílení fotografií s uživateli, kteří jsou právě offline. Dosud bylo možné fotografie sdílet pouze s uživateli současně připojenými ke službě. Nově však příjemci mohou sdílený obsah zobrazit později. Jakmile se příjemce opětovně přihlásí, sdílené fotografie se objeví chronologicky seřazené v historii chatu.

Skype umí přímo pořídit fotografii, ale sdílet lze též libovolný obrázek dostupný v mobilním zařízení. Hlavně díky módní vlně tzv. selfies je sdílení fotografií novou funkcí, na kterou se Skype nyní více zaměřuje. Loni se poprvé objevila v aplikaci pro Windows PhoneXbox One.

Obraz v obrazu (PiP) už i pro chytré mobily

Skype 5.2 pro Android dále zpřístupňuje funkci obraz v obrazu (PiP) pro chytré mobily a další zařízení s menším displejem. Během videohovoru lze přecházet mezi aplikacemi. Videohovor však zůstává aktivní v menším plovoucím okně, které se zobrazuje nad ostatním obsahem. Funkce byla zavedena už loni, ale jen pro tablety.

KL24

Vzhledem ke zvětšující se průměrné úhlopříčce displejů mobilů je však nyní obraz v obraze (PiP) dostupný napříč zařízeními. Podle našich zkušeností ovšem zdaleka ne všude funguje spolehlivě. Důvodem jsou zřejmě různé grafické nadstavby a případně jiné zásahy do systému Android ze strany jednotlivých výrobců mobilů a tabletů.

Vývojáři slibují také různé optimalizace aplikace. Chat má nyní nabíhat rychleji. Prý obzvlášť při otevírání přes notifikaci, která upozorňuje na nově doručenou zprávu. Tvůrci aplikace dále slibují o něco vyšší kvalitu volání přes pomalejší připojení. Zajistit by ji mělo hned několik různých úprav.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).