Hlavní navigace

Skype prý používají tři miliony českých uživatelů

4. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V Praze se včera uskutečnilo setkání novinářů a zástupců společnosti Skype provozující stejnojmennou VoIP službu. Mnoho zajímavých informací ale poskytnuto nebylo. Lupu například zajímalo, jestli se uvažuje o otevření protokolu, jak se Skype poučil z loňského velkého výpadku nebo kdy si budou moci Češi objednat přidělení telefonního čísla pro Skype. Odpovědi však byly čistě diplomatické a vesměs nicneříkající. Nejzajímavější údajem tak zřejmě je, že Skype mají v České republice používat na tři…

V Praze se včera uskutečnilo setkání novinářů a zástupců společnosti Skype provozující stejnojmennou VoIP službu. Mnoho zajímavých informací ale poskytnuto nebylo. Lupu například zajímalo, jestli se uvažuje o otevření protokolu, jak se Skype poučil z loňského velkého výpadku nebo kdy si budou moci Češi objednat přidělení telefonního čísla pro Skype. Odpovědi však byly čistě diplomatické a vesměs nicneříkající. Nejzajímavější údajem tak zřejmě je, že Skype mají v České republice používat na tři miliony uživatelů, což by znamenalo, že velmi vážně atakuje pozice ICQ, byť tedy ICQ zatím v Česku nespustilo telefonní služby, ale hovory mezi počítači a instant-messaging podporují obě služby.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).