Hlavní navigace

Skypicker si pořídil farmu. Vstupuje do brněnského Uniferu

18. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Padesátiprocentní podíl získává brněnský startup v místním projektu, který propojuje studenty s velkými firmami.

Nejsou lidi. Firmy je hledají, kde se dá. Oliver Dlouhý si je chce vychovat v brněnském prostoru Unifer. Máme vyzkoušeno, že Unifer je místem, kde jsou lidé podle našeho gusta a je proto logickou volbou tento projekt podpořit nejen z pozice klienta, ale i ho dále rozvíjet jako spoluvlastník, tvrdí Dlouhý s tím, že má zálusk především na marketéry a na pomocníky v servisu pro zahraničí. 

Dlouhý by se měl s druhým spolumajitelem – Davidem Rusňákem z investiční skupiny DRFG, věnovat především strategickému rozvoji. Denní provoz zůstane v rukách dosavadních šéfů. 

cif 24 - early cena - média

Samotný Skypicker má dnes 170 zaměstnanců a během prázdnin se musel přestěhovat do větší brněnské vily. Obrat pro letošní rok odhaduje finanční ředitelka startupu na dvě miliardy korun.

Nedostatek lidí na trhu pociťují i velké firmy, které ale zároveň nabírají. Seznam chce třeba co nejrychleji nabrat šedesát nových lidí. Nebude to ale jednoduché. Do konce roku je to nereálné, ale rádi bychom měli hotovo přibližně do února, komentoval situaci šéf firmy Pavel Zima

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).