Hlavní navigace

Šlágr TV má smlouvu na vysílání v multiplexu 3 jen do dubna 2013, poté se uvidí

16. 11. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Televize uzavřela se společností Czech Digital Group smlouvu na pětiměsíční pilotní vysílání. V lednu do multiplexu 3 přibude čtvrtý kanál Primy a síť bude v podstatě plná.

Pouze na pět měsíců podepsala Šlágr TV, televize zaměřená na lidovou hudbu a country, smlouvu na šíření s celoplošném pozemním multiplexu 3. Potvrdil to Kamil Chalupa, mluvčí operátora této sítě, společnosti Czech Digital Group (stoprocentně ovládanou Českými Radiokomunikacemi). Podle Chalupy půjde v případě Šlágr TV o pilotní vysílání. „Případný přechod do standardního vysílání je předběžně plánován na duben následujícího roku,” uvedl.

ROZHOVOR: Majitel Šlágr TV: Od 19. listopadu budeme vysílat celoplošně v multiplexu 3

Šlágr TV odstartuje v multiplexu 3 příští pondělí 19. listopadu, vysílat v této síti bude jako program převzatý ze satelitu (licenci pro pozemní digitální vysílání nemá). Upsala se tedy CDG pouze na necelý půlrok. “Je to dostatečně dlouhé období, abychom pochopili a poznali, zda to má smysl,” řekl v rozhovoru pro server DigiZone.cz majitel stanice Karel Peterka. Šlágr podle něj připravuje prodej klasických reklamních časů a chce si vyzkoušet, zda by celoplošné pozemní vysílání finančně utáhnul.

K TÉMATU: Kabelovka od UPC zařadila do nabídky Šlágr TV. Vysílání HD+ se vrátí do původních kolejí

MMF24

Multiplex 3 bude mít po vstupu Šlágr TV obsazené čtyři pozice pro celoplošné televizní programy (Prima love, Óčko, Pětka, Šlágr TV) a v pěti krajích další programovou pozici pro regionální televizi. V západních Čechách tuto síť využívá Zak TV, v jižních Čechách Jihočeská televize, na severu Čech liberecká stanice Genus Plus a ve východních Čechách Východočeská televize V1. Prostřednictvím Primy love v multiplexu 3 vysílá i olomoucká TV Morava (donedávna se do tohoto programu připojovala i TV Vysočina).

Dalším regionálním klientem multiplexu 3 by se měla stát nová krajská televize z Ústí nad Labem, kterou připravuje bývalá ředitelka zkrachovalé Public TV Renata Pešková. Po Novém roce navíc do této sítě vstoupí čtvrtý celoplošný kanám Primy, dokumentární Prima Zoom. Kromě televizí v multiplexu 3 celoplošně vysílá i křesťanské Rádio Proglas. V příštím roce by tak mohl být multiplex 3 poprvé v historii zcela zaplněn.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).