Hlavní navigace

Slavnostní premiéry Hořícího keře se zúčastní i Schwarzenberg a další politici

23. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televizní premiéru si nákladná minisérie odbude na obrazovce prémiového kanálu už tuto neděli, 27. ledna. Dostupná bude okamžitě i v rámci videotéky HBO GO.

Po předpremiéře určené novinářům, kterou měla třídílná minisérie Hořící keř minulý týden v pátek, proběhne dnes v pražském Slovanském domě také její oficiální slavnostní premiéra. Účast na této významné akci, kterou společnost HBO Europe, s.r.o. považuje doslova za událost roku, se zúčastní i někteří vrcholní politici. Nejatraktivnějším hostem bude pravděpodobně ministr zahraničí a kandidát na prezidenta republiky Karel Schwarzenberg. Chybět nebude ani pražský primátor Bohuslav Svoboda.

K TÉMATU: HBO představilo svůj nejambicióznější projekt Hořící keř. Dalším televizím ho prodat nechce

Z dalších politiků se dnešní slavnostní premiéry Hořícího keře zúčastní i předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová, ministr spravedlnosti Pavel Blažek a ze zahraničí například francouzský velvyslanec v Česku Pierre Levy nebo polský Charge d'Affaires Marek Minarczuk. Na akci nebudou chybět například ani bývalý prezidentský kandidát Vladimír Franz nebo spisovatel a dramatik Jiří Stránský. Společenské akce se zúčastní i řada lidí, která se na filmu podílela – Tatiana Pauhofová, Ivan Trojan, Vojtěch Kotek, Igor Bareš a řada dalších.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: HBO představilo drama Hořící keř o Janu Palachovi. Naváže na úspěch Terapie?

Televizní premiéru bude mít Hořící keř na filmovém kanálu HBO už tuto neděli 27. ledna ve 20 hodin. Ve stejnou dobu ho společnost HBO Europe uvede také v rámci své videotéky HBO GO. Nejrozsáhlejší a nejnákladnější projekt v historii evropské HBO se vrací do období novodobých českých dějin, které v hraném filmu dosud nebylo zpracováno. Začíná rekonstrukcí alarmujícího činu Jana Palacha, který se 16. ledna 1969 zapálil na protest proti sovětské okupaci. Na příběhu mladé právničky, která se ujala zastupování matky Jana Palacha ve sporu s významným komunistickým funkcionářem, sleduje proměnu tehdejší československé společnosti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).