Hlavní navigace

Sledovanost Marie Terezie přesáhla 2 mil. diváků. Anděl páně 2 celkově 3,7 mil.

2. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ FOTOGALERIE – Koprodukční drama čtyř veřejnoprávních televizí ovládlo s prvním dílem novoroční obrazovku. Dnes se vysílá druhý.

Dvoudílný snímek se věnuje nejen dění na císařském dvoře, ale i politickému vlivu Marie Terezie, která vládla více než 40 let. Jak ale řekl režisér Robert Dornhelm, nejde o žádný životopis: Dostanete-li jako režisér příležitost točit dobový snímek, musíte si dát pozor, aby se z toho nestala návštěva muzea. Na druhou stranu je ale potřeba nepodcenit historickou věrnost a faktickou správnost, protože jinak vás publikum přestane brát vážně a na filmařský výlet do minulosti se s vámi nevydá.

Úvodní díl minisérie mapující životní osudy jedné z nejvýznamnějších žen nejen habsburské monarchie vidělo včera, podle měření agentury ATO – Nielsen Admosphere, 2,037 mil. diváků starších 15 let a podíl na publiku dosáhl 42,4 %. Marie Terezie se tak stala nejsledovanějším pořadem novoročního dne.

NAPSALI JSME: Sledovanost dvoudílné Marie Terezie trhala na Slovensku rekordy

Anděl Páně 2 nejsledovanější pohádkou posledních patnácti let

Poslední den roku 2017 si navíc velmi dobře vedla Všechnopárty, kterou zhlédlo přes 1,3 milionu diváků a silvestrovský celodenní podíl na sledovanosti činil u programů České televize 38,43 %. ČT1 pak byla nejsledovanější stanicí dne a Česká televize dosahovala nadprůměrných hodnot i během celých vánočních svátků.

UX DAy - tip 2

O výsledcích pohádky Anděl Páně 2 jsme už psali, avšak celkově druhý díl vidělo téměř 3,7 mil. diváků starších čtyř let. Ve zkušebním provozu PEM D, neboli podle měření internetového obsahu, který se od 1. ledna 2018 stal oficiální součástí peoplemetrového projektu, sledovalo tuto pohádku na internetu dalších 58 tisíc diváků v období od prvního týdne od vysílání.

Hrají: Marie-Luise Stockinger, Vojtěch Kotek, Zuzana Stivínová, Karl Markovics a další // scénář: Mirka Zlatníková // dramaturgie: Radek Bajgar // koprodukce: Česká televize, RTVS (Vladimír Buriánek), ORF (Klaus Lintschinger), MTVA (Daniel Papp), MR Film (Oliver Auspitz) // producenti: Marcela Mojtová, Jan Novotný // výkonný producent ČT: Jiří Vlach // kreativní producent ČT: Jan Maxa

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).