Hlavní navigace

Sledovali jsme živě: Tisková konference ČT 1 k podzimnímu schématu

29. 8. 2011
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Autor: 115393
První program České televize dnes představil na tiskové konferenci v Cafe Restaurantu v Praze na Kavčích horách svoje podzimní schéma. Od 11 hodiny dopoledne jsme vám zprostředkovali prezentované novinky v živém online zpravodajství. Tisková konference ČT 1 k letošnímu podzimu se měla původně konat již 18. srpna, tehdy ji ale na poslední chvíli zrušil obchodní a marketingový ředitel ČT Robert Kvapil, který nebyl spokojen s kvalitou připravených prezentací. Server DigiZone.cz vám poté přinesl přehled podzimních novinek Jedničky v podrobném článku, na který jsme dnes navázali.

11:47 – Je tu prostor pro novinářské otázky, ale protože žádné nejsou, tisková konference končí.

11:46 – O pondělních večerech od 20 hodin bude Jednička opakovat třetí řadu Četnických humoresek.

11:42 – Akvizičními seriály podzimu na Jedničce budou Bratři a sestři (vztahový) a Pacific. Žánr docusoap ČT 1 naplní pořadem Přežít.

11:38 – Novou sérií publicistickým pořadů na závažná společenská témata bude Pološero. Z cestopisů je novinkou Do moře míst s Tomášem Hanákem.

11:36 – Aleš Ulm upozorňuje na nový hobby magazín Zahrada pod lupou, jímž bude provázet mj. David Prachař. „Možná to nevíte, ale je to velký zahrádkář a poradí třeba, jak si poradit se slimáky,“ řekl Ulm.

11:32 – Radan Dolejš předtavuje tři nová talk show: Trumfy Miroslava Donutila, Kolo plné hvězd a Pokondr live. Podle dramaturga Aleše Ulma jde o volné pokračování dřívějšího Donutilova pořadu Na kus řeči. Hosty druhého dílu má být rychlobruslařka Martina Sáblíková se svým trenérem, které hudebně doplní Petr Kolář.

11:30 – Na 1. září naplánovala Jednička opět národní Diktát se Zdeňkem Svěrákem.

11:29 – Podzim na Jedničce přinese i nové premiérové Večerníčky. „Jeden z nich je ve formátu 3D,“ poznamenal Radan Dolejš (jde o druou řadu Tří prasátek). Nový bude i Králík Fiala, který „je fialový, ale nic si z toho nedělá“.

11:27 – Radan Dolejš zdůrazňuje, že úterní repríza socialistického krimiseriálu Malý pitaval z velkého města (od 20:00) bude poprvé v HD kvalitě.

Tiskovka ČT 1 v podzimu 2011

Tisková konference ČT 1 k podzimním novinkám na Kavčích horách (Foto: Jan Potůček, DigiZone.cz)

11:25 – Povídky Čapkovy kapsy, naplánované na nedělní večery od 20:00 hod., bude Jednička vysílat pouze v září. Sice jde o 12 povídek, ČT 1 je ale rozdělí do čtyř nedělních večerů. Od říjan budou o nedělích večer pokračovat premiérové dramatiky.

11:22 – Následuje prezentace třetí premiérové řady seriálu Vyprávěj, který v rozhovoru pro dnešní vydání časopisu Týden označil předseda Rady ČT Milan Uhde za „fabulující průjem“. Premiérové díly se objeví na ČT 1 od 9. září vždy v pátek od 20:00. Plánujeme natáčení čtvrté řady v roce 2012, doplnil šéf Jedničky Radan Dolejš.

11:17 – Šéf ČT 1 Radan Dolejš začíná prezentovat samotné programové novinky. Od 5. listopadu bude ČT 1 vysílat Souboj seriálů, klání šesti pilotních dílů potenciálních seriálů České televize. Dramaturgem projektu je Aleš Ulm. Po úvodním večeru proběhnou tři semifinálová kola, v nichž se utkají vždy dva pilotní díly. Ve finále pak diváci rozhodnou mezi třemi seriály. Více ČT 1 prozradí koncem září na speciální tiskové konferenci.

11:16 – Kreativní tým, který připravil nové identy ČT 1, vedla podle šéfgrafičky Jedničky Pavly Hromkové Jana Hamzová.

11:13 – ČT 1 změní na podzim čístečně grafiku a přijde se zcela novými identy. „Je jich pět verzí, teď vám ukážeme tři,“ prohlásil Kvapil. Identy si ČT 1 vytvořina „inhouse“ ve svém grafickém oddělení.

cif 24 - early cena - média

11:08 – Tiskovku ČT 1 zahajuje Anna Freimanová z tiskového odboru České televize. Za vedení ČT se účastní obchodní a marketingový ředitel Robert Kvapil, ředitel programových okruhů Radek Žádník a výkonný ředitel ČT 1 Radan Dolejš. Obchodní ředitel ČT se na úvod omlouvá za „přesun“ tiskové konference, která se měla původně konat 18. srpna v centru Prahy.

11:07 – Dobré dopoledne z Kavčích hor, respektive Cafe Restaurantu, kde práve začíná tisková konference programu ČT 1 k podzimnímu schématu. O tom jsme sice podrobně psali již zde, dnes ale doplníme oficiální informace od vedení Jedničky a obchodního ředitele ČT Roberta Kvapila.

Čí podzimní programové novinky vás zatím nejvíc oslovily?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).